h

25 jaar lokaal actief

28 september 2017

25 jaar lokaal actief

Foto: Sp
De SP in Smallingerland viert dit jaar haar 25 jarig bestaan.Dit heugelijke feit wordt gevierd op zaterdag 30 september.

Op deze dag zullen actieve leden, raadsleden, bestuursleden, wethouder en gedeputeerde in het centrum van Drachten de felicitaties in ontvangst nemen. Uiteraard benut men tevens de gelegenheid om met de voorbijgangers van gedachten te wisselen over actuele plaatselijke en landelijke onderwerpen. Ook SP ers uit andere Friese afdelingen zullen een handje toesteken. Van 12.00- 15.00 uur staat de SP karavaan in de wijk de Wiken.

Bijzonder aan deze feestdag is dat er eindelijk gelegenheid is een oude belofte van oud-voorzitter en oprichter Frans Baron ingelost wordt. 

Ramon Vos: "Rode draad in het bestaan van de SP vormt de planvorming en aanleg van de Drachtstervaart. Wij waren altijd mordicus tegen het uitgraven. Maar Frans zei meerdere malen dat als de vaart er al komt, wil ik de eerste fiets er in gooien.’’

Door zijn vroegtijdig heengaan in 2009 is het er nooit van gekomen maar zijn weduwe, Geertje, heeft speciaal voor dit moment al die jaren de fiets van haar echtgenoot bewaard. Zij zal ook aanwezig zijn bij deze gebeurtenis welke plaats zal vinden op de kop van de vaart bij het carillon om 17.00.

Op zaterdag 30 september is er 's avonds een feestavond voor genodigden, leden van de SP en hun vrienden.

Op deze feestavond wordt een politiek café georganiseerd onder leiding van Anne van Dijk van de FNV. Lijstrekker voor de PvdA in Leeuwarden, Lutz Jacobi zal samen met Jos van der Horst en Groen Links Statenlid Retze van der Honing antwoord proberen te geven op de vraag: "Wat houdt socialisme in de moderne tijd in"? . 

De lokale afdeling heeft tevens een pop-up museum ingericht in een ruimte van café Marktzicht aan de Oudeweg 11 te Drachten. Dit is vanaf donderdag 28 september dagelijks opengesteld tussen 11.00-18.00 uur. 

Voor aanmeldingen of vragen mail naar smallingerland@sp.nlof bel met André van Leeuwen 06-47226520

Reactie toevoegen

U bent hier