h

SP in de buurt

29 januari 2018

SP in de buurt

Foto: Andre van Leeuwen / SP Smallingerland

De SP in Smallingerland was het afgelopen weekend de buurt in om campagne te voeren voor de Raadsverkiezingen 2018 . In wijk de Drait en in het centrum van Drachten werden de mensen uitgenodigd in gesprek te gaan met wethouder, huidige fractie en kandidaten over de koers van de gemeente. Tot aan de verkiezingen is de SP elke week telkens in een wijk van Drachten of dorp in Smallingerland te vinden.

Foto: Andre van Leeuwen / SP Smallingerland

Op de foto is fractievoorzitter en nummer twee op de lijst Ramon Vos in gesprek met een bewoner van winkelcentrum de Drait. Onderwerp van gesprek was onder andere de overlast van hangjongeren in het winkelcentrum. Over het onderwerp jeugd heeft de SP het volgende in haar verkiezingsprogramma staan:

  • Jongeren                                                                                                                         De Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS) moet meer mogelijkheden krijgen voor het Straathoekwerk in de avond en de nachturen. Vooral in de parken is het drugsgebruik buitenproportioneel. De SP stelt een forse investering voor, bijvoorbeeld 3 busjes van Straathoekwerk te laten rijden i.p.v. die ene die er nu rijdt. De criminaliteit aan de achterdeur van de coffeeshop moet opgelost worden door de levering van wiet te legaliseren en te reguleren. Alleen dan kan van overheidswege het gehalte van de verslavende stof in wiet naar beneden bijgesteld worden. Er moet meer dan nu met het onderwijs samen gewerkt worden om het dealen op en rond de scholen tegen te gaan.
  • Het complete programma:
  • https://smallingerland.sp.nl/sites/smallingerland.sp.nl/files/attachments/sp_verkiezingsprogramma_2018-2022.docx

Reactie toevoegen

U bent hier