h

24 november: actiedag Wonen in Drachten

1 november 2018

24 november: actiedag Wonen in Drachten

Foto: SP

De SP in Smallingerland organiseert op zaterdag 24 november een actiedag wonen. Op deze dag zullen de resultaten van het meldpunt Wonen centraal staan met aan het eind van de middag een politiek café op een nog nader te bepalen locatie.'s Middags is de SP te vinden in een aantal wijken in Drachten en (afhankelijk van de meldingen) in dorpen van Smallingerland. Vanaf 16.00 is er dan Politiek cafe. Zet dit alvast in de agenda en hou de SP site in de gaten!

De wachtlijsten voor betaalbare woningen lopen steeds verder op. In Smallingerland moeten jongeren bijvoorbeeld gemiddeld 6 jaar wachten op een geschikte betaalbare huurwoning. Maar ook het verduurzamen van woningen zonder extra kosten voor huurders staat hoog op de maatschappelijke agenda. Het wordt verhuurders (lees corporaties) door de regering echter zeer moeilijk gemaakt om bovengenoemde knelpunten op te lossen.

Er is maar liefst één miljard euro aan nieuwe extra belastingen voor de verhuurders op komst. Door de SP zijn daar onlangs vragen over gesteld aan het college van Smallingerland. De SP vindt dat deze nieuwe belasting er niet toe mag leiden dat de huren boven de inflatie gaan stijgen. Bovendien mag hier het resultaat ook niet van zijn dat corporaties hun onderhoudstaak gaan verzaken. 

Daarom opent de SP in Smallingerland het meldpunt wonen. Duidelijk moet zijn dat achterstallig onderhoud door verhuurder en vereniging van eigenaren opgelost moet worden. De bewoner moet dit zelf melden bij verhuurder of VVE, het meldpunt wonen kan daarbij behulpzaam zijn. Maar dient tevens als meldpunt voor zaken die de verhuurder of VVE niet wil oplossen. 

“Elke inwoner van de gemeente Smallingerland heeft het recht te wonen in een veilig, gezond en betaalbaar huis” zegt Andre van Leeuwen voorzitter van SP Smallingerland. “Het is voor de SP van het allergrootste belang dat goed in kaart wordt gebracht waar de misstanden zitten, zodat we er samen met de bewoners, huurdersorganisaties en belangenverenigingen ook echt iets aan kunnen doen” 

Mensen kunnen reageren via onderstaande link. 

https://smallingerland.sp.nl/form/meldpunt-wonen

Reactie toevoegen

U bent hier