h

Avond over Woede en Hoop in Oentsjerk

15 mei 2019

Avond over Woede en Hoop in Oentsjerk

Landelijk SP-voorzitter Ron Meyer zal op vrijdag 17 mei a.s. Oentsjerk aandoen in zijn tour door het land. Tijdens deze openbare avond spreekt Meyer over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. De avond maakt onderdeel uit van 50 openbare SP-avonden door het hele land in aanloop naar de EU-verkiezingen op 23 mei.

Meyer over die verkiezingen: “De EU is ontspoord. Multinationals worden in de watten gelegd en werknemers tegen elkaar opgezet. De Europese elite wil zich bemoeien met onze pensioenen, ons openbaar vervoer en ons werk. Dat maakt veel mensen terecht woedend. Daar willen wij wat aan doen. Wij kiezen namelijk voor een radicaal andere koers. Daarover praat ik graag met zoveel mogelijk mensen in Oentsjerk.”

Lokale SP'er Martin Groters is blij met de komst van de partijvoorzitter: “De SP in Tytsjerksteradiel groeit en daarom hebben we onlangs een start gemaakt met een lokale werkgroep. Ook in onze gemeente moet het roer om. We missen een sterk links en sociaal geluid in de gemeente, een partij die goed naar de mensen luistert en opkomt voor hun belangen. Deze avond is een mooie start voor ons. We nodigen dan ook alle geïnteresseerden van harte uit om te komen!”

Vorig jaar publiceerde Meyer met “Grip” een boek aan de hand van honderd gesprekken met wetenschappers, kunstenaars en maatschappelijk leiders. Hij sprak voor zijn boek met mensen als David van Reybrouck, Jan Terlouw, Roxane van Iperen, Ron Jans en bisschop De Korte. Meyer: “Het is fascinerend hoe al die verschillende mensen met wie ik sprak het over één ding volstrekt eens zijn: ons land kan veel rechtvaardiger. Niemand kan zich nog permitteren afzijdig te blijven. Wie grip wil, zal moeten grijpen. Wie begrip wil, zal moeten begrijpen.”

De zaal in Heemstrastate (Frisiastate 23 in Oenkerk) is vanaf 19.30 uur open. Om 20.00 uur start het programma. Toegang is gratis en iedereen is welkom.

Reactie toevoegen

U bent hier