h

Verkeerd bezuinigen moet stoppen

28 april 2020

Verkeerd bezuinigen moet stoppen

Verwijtbaar is dat er te weinig beschermingsmiddelen zijn voor personeel in beschermingshuizen. Nog erger is dat er niet standaard getest werd en wordt. Nu kan personeel, zich laten testen. Moeten zij wel een eindje voor reizen. Als je als overheid afkondigt dat er geen bezoek mag komen in verzorgingshuizen dan had je ook beschermingsmiddelen en testen voor het personeel moeten invoeren. Dat is niet gedaan. De gevolgen zijn ernaar. Ondanks het niet toelaten van bezoek, sloeg het virus toe in verzorgingshuizen.

Het niet toelaten van bezoek in verzorgingshuizen terwijl er wel 2 mantelzorgers naar zelfstandig wonende ouderen mogen, is scheef. Ook in verzorgingshuizen wordt door familie mantelzorg verleend. Toelaten van 2 mantelzorgers, met testen, lijkt mij zeer nodig.

Wat zich nu wreekt in deze crisis is dat de overheid net als directies in bedrijven probeert minder uit te geven door te besparen op beschermingsmiddelen en mensen. Ook op ic-bedden is bezuinigd. Wij hebben 5 x zo weinig als in Duitsland per 100.000 inwoners. Bij test materiaal heeft men zich verbonden aan één leverancier. Gelukkig heeft men bij UMC Groningen ervoor gezorgd dat er meer leveranciers zijn. Hierdoor kon men het personeel van dit ziekenhuis veel vaker testen dan elders. Helaas zo wijs is onze overheid niet. Hopelijk wordt dat anders met deze dure les. Ik vrees echter dat het bezuinigingsvirus moeilijk uit te roeien is. Wellicht leveren de komende verkiezingen een vaccin op tegen het verkeerd bezuinigen.

Anne van Dijk, Drachten.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier