h

Banken Barbera Baarsma

20 mei 2020

Banken Barbera Baarsma

Banken Barbera Baarsma.

Baarsma pleit ervoor dat de werkgevers herstructureren. Zij bedoeld ontslaan. Ook vindt zij dat werkgevers eenzijdig de arbeidstijd en het loon moeten kunnen verminderen. Banken Baarsma is in mijn ogen een blinde volger van werkgevers en banken belangen. Dat is tot daaraantoe. Echter zij doet zich voor dat zij het welzijn van Nederland hoog in het vaandel heeft.

Baarsma werkt bij de Rabobank. Banken nemen als onderpand alle B.V. ‘en inclusief de beheers B.V. van bedrijven. De werknemers worden vaak in werkmaatschappijen ondergebracht. Die gaan dan failliet terwijl de bezittingen van de directie blijven omdat die in andere B.V.’en zijn ondergebracht. Hierdoor kan vervolgens "doorgestart" worden echter met minder werknemers en andere arbeidsvoorwaarden. Of dat nog niet erg genoeg was, werd uitgevonden dat het faillissement vooraf aan de vork gestoken kon worden. Zoals Heiploeg Zoutkamp. Binnen een paar uur na de faillissementsuitspraak ging het bedrijf verder nam een gedeelte van het personeel aan voor mindere arbeidsvoorwaarden. Als banken alle onderdelen van een bedrijf als onderpand nemen dient dat ook voor werknemers te gelden.

Eenzijdige verslechtering van arbeidsvoorwaarden, plaatst ons terug naar de jaren 30 van de vorige eeuw.

Omscholing bij werkloosheid of te voorkomen dat werknemers werkloos worden is zeer nodig. Goed voor werknemers, werkgevers en de maatschappij. Echter de goed werkende centra voor opleiding (omscholing) van volwassenen zijn allemaal gesneuveld in de bezuinigingsdrift van de kabinetten. Baarsma die SER lid is, had er goed aan gedaan zich daartegen te verzetten. Nu kiest zij er voor de werknemers het slachtoffer te laten zijn.

A.P. van Dijk, Drachten.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier