h

Verslag Algemene Ledenvergadering SP Smallingerland

31 januari 2008

Verslag Algemene Ledenvergadering SP Smallingerland

Op woensdag 30 januari hield de SP haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in de Brede School De Drait.
Interim-voorzitter Jos van der Horst opende de vergadering en heette de ruim twintig aanwezige leden van harte welkom.

De notulen van de jaarvergadering van vorig jaar werden zonder op- en aanmerkingen vastgesteld.
Het financiële boekjaar 2007 werd weer positief afgesloten.
De kascommissie bestaande uit Michiel Schrier en Femke de Vries heeft geen onvolkomenheden aangetroffen. Michiel Schrier heeft twee jaar deel uitgemaakt van de kascommissie en dient nu vervangen te worden. Jan Post wordt nieuw lid van de kascommissie en Jan Drost wordt benoemd als vervanger.

Tijdens de bestuursverkiezingen werden alle kandidaat-bestuursleden met een overtuigende meerderheid aan stemmen gekozen. De voorzitter en organisatiesecretaris worden in functie gekozen.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Jos van der Horst (voorzitter), Roel Akkerman (organisatiesecretaris), Frans Baron, Siebe Brouwer, Michael Collins, Elfriede ’t Hart, Sjouke van der Heide, Sikke Huitema en Piet Woudwijk.

De nieuwe voorzitter Jos van der Horst overhandigde een boeket bloemen aan Roel Akkerman, die halverwege vorig jaar door persoonlijke omstandigheden is afgetreden als voorzitter, en aan Gonny van Dieren, die zich helaas moest terugtrekken als kandidaat bestuurslid. Hierna sprak Roel Akkerman een kort dankwoordje voor de manier waarop Jos en de andere bestuursleden zijn taken hebben overgenomen toen hij zich vorig jaar moest terugtrekken.

Het jaarverslag en fractieverslag werden samengevoegd behandeld. Jos van der Horst gaf in een betoog een toelichting op het reilen en zeilen van onze afdeling en gemeenteraadsfractie in het jaar 2007.

Als afgevaardigden naar regioconferentie en (eventueel) congres werden benoemd:
de fractievoorzitter Jos van der Horst en de organisatiesecretaris Roel Akkerman, uit de gemeente Smallingerland Frans Baron, Hans Aartsen, Folkert Veenstra en Jan Post
Uit Ooststellingwerf Michael Collins, uit Boarnsterhim Jan Drost en uit Tytsjerksteradiel Anne de Vries. De vergadering verleende het bestuur de vrijheid om zelf reserves te benaderen.

Tijdens de rondvraag vroeg Folkert Veenstra naar het beleid mbt invalidenparkeerkaarten.
Dit blijkt niet in alle gemeenten gelijk te zijn geregeld. Er werd voorgesteld dat hij dit onder de aandacht brengt van de Tweede Kamer fractie.

Na het zakelijk/organisatorische gedeelte van de ledenvergadering gaf Ad van der Kolk, fractievoorzitter in de Provinciale Staten, een inleiding over gemeentelijke herindeling. Dit was aanleiding tot een boeiende discussie

Lees hier het betoog van voorzitter Jos vd Horst

U bent hier