h

Kindpakket óók voor de allerjongsten

16 februari 2016

Kindpakket óók voor de allerjongsten

Foto: SP
Mijn naam is Marjan en sinds 2014 ben ik raadslid voor de SP in onze mooie gemeente.Zoals u wellicht weet, gebeurt er nogal wat in de landelijke politiek. Besluiten die worden genomen hebben direct invloed op gemeenten. Je hebt je als gemeente natuurlijk aan de wet te houden. Bijvoorbeeld aan de Zorgwetten, met inmiddels tientallen hoofdpijndossiers. De nieuwe Wet Passend Onderwijs, je zou er bijna ADHD van krijgen. En zo ook aan de Participatiewet.

Een onderdeel van deze wet was de maatschappelijke participatie. Elk gezinslid van een minimagezin kreeg 100 euro per jaar om te kunnen besteden aan bijvoorbeeld sport of muziekles. Per 1 januari is dit door het kabinet afgeschaft. Gelukkig heeft gemeente Smallingerland het Kindpakket in het leven geroepen om dit te kunnen compenseren voor kinderen. Afgelopen dinsdagavond hebben we in de gemeenteraad gesproken over de notitie Kindpakket van het college en de verkregen informatie van het Jeugdfonds, Cultuurfonds en stichting Leergeld.

In onze gemeente zijn 1500 kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 18 jaar, die in armoede opgroeien! Vijftienhonderd potentiële Huntelaars of Lady Gaga`s. Dankzij het Kindpakket kunnen deze kinderen aan een sport, muziekles of culturele activiteit naar keuze meedoen. Dinsdag  heeft de SP het samen met Groen-Links, Christen Unie, D`66, PvdA, Smallingerlands Belang en de FNP mogelijk gemaakt, dat nu òòk de minima met kinderen tussen 0 en 4 een aanvraag kunnen doen. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de gemeentewebsite.

Drachten wil je meemaken…ook als je kind bent!

Marjan Wieldraaijer, raadslid

Deze blog verschijnt ook als column in de Breeduit van donderdag 18 februari 2016

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier