h

Blog Marjan Wieldraaijer

16 februari 2016

Kindpakket óók voor de allerjongsten

Foto: SP
Mijn naam is Marjan en sinds 2014 ben ik raadslid voor de SP in onze mooie gemeente.Zoals u wellicht weet, gebeurt er nogal wat in de landelijke politiek. Besluiten die worden genomen hebben direct invloed op gemeenten. Je hebt je als gemeente natuurlijk aan de wet te houden. Bijvoorbeeld aan de Zorgwetten, met inmiddels tientallen hoofdpijndossiers. De nieuwe Wet Passend Onderwijs, je zou er bijna ADHD van krijgen. En zo ook aan de Participatiewet.
Lees verder
19 december 2014

Motie circusdieren

Dankzij de SP Smallingerland komt er een voorkeursbeleid in de gemeente om alleen circussen zonder wilde dieren te verwelkomen, nog voordat de landelijke wet op 15 september volgend jaar ingaat.

Lees verder
21 juni 2014

Nederland oh Nederland, wat zijn we aan het doen?

De zomer is begonnen en overal hangen oranje vlaggetjes. Veel mensen hebben een vakantie geboekt en een nieuwe grote tv gekocht om Oranje nog beter te kunnen zien. Ook zijn er heel veel mensen die vakantiegeld hadden, hadden ja, want zij hebben het geld dringend moeten gebruiken om rekeningen te kunnen betalen. Een grote tv kopen? Geen geld voor, de meeste mensen zijn al lang blij, dat ze een tv hebben, ook al is het een bakbeest uit de jaren tachtig.

Lees verder

U bent hier