h

Verkiezingsstunt

10 november 2017

Verkiezingsstunt

 Ramon Vos fractievoorzitter SP

Twee weken geleden werd er op initiatief van een lokale partij in de Raad weer gesproken over een mogelijke koopzondag in Smallingerland.

De aanleiding deze keer was dat zowel kerst als oudjaarsdag op een zondag vallen dit jaar. Dit werd gezien als een te lange periode voor de feestdagen, waardoor het lastig was boodschappen te doen en het niet
mogelijk was verswaren te presenteren tijdens de kerstmaaltijd. De SP tilt niet zo zwaar aan deze argumenten. Veel mensen vinden het ook fijn om vlak voor de feestdagen vrij te zijn en het scenario met de feestdagen op maandag komt ongeveer iedere zeven jaar voor. In de voorgaande jaren gaf dit geen problemen met beschikbaarheid van waren of met de winkel drukte.

De voorbereidingen en bevoorrading van supermarkten en winkels is rond de feestdagen sowieso een operatie die welhaast met militaire precieze uitgevoerd wordt, dus wij hebben er vertrouwenin dat dit ook dit jaar in Smallingerland, net zoals alle voorgaande jaren, goed gaat.

Mogelijk was het opteren voor een koopzondag niet echt om het publiek te bedienen met een extra koopdag of om de middenstanders te helpen, maar een verkiezingsstunt waarbij geen rekening werd gehouden met hoop en verwachtingen die door deze stunt geschapen werden.Dit komt met name tot uiting in het artikel in de Drachtster Courant van woensdag 8 november. Hierin uitte een onderneemster aan de J.G. Blomstraat haar ongenoegen en frustratie over het uitblijven van de koopzondagen in Smallingerland.

Uiteindelijk gingen de meeste partijen niet mee in deze stunt en stemden er maar 8 raadsleden van de 29 voor deze koopzondag.

Zie ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier