h

Nieuws uit 2008

17 december 2008

Wietteeltplan van SP omarmt door raad Smallingerland

Het initiatiefvoorstel van de Socialistische Partij in Smallingerland voorbereidingen te treffen om gereguleerde wietteelt mogelijk te maken gaat een meerderheid halen in de raadsvergadering van 6 januari 2009. Dinsdagavond boog de commissie Algemene Zaken zich over het voorstel en oordeelde in meerderheid positief.

Lees verder
9 december 2008

Na de banken nu de banen beschermen!

Afgelopen maandag was er een openbare bijeenkomst van de SP afdeling Smallingerland met als thema: de financiële crisis en de antwoorden van de Socialistische partij daarop. Gastspreker was de fractievoorzitter van de SP- Eerste Kamer fractie, Tiny Kox.
Voor deze openbare avond werd in de media iedereen in Friesland uitgenodigd. De burgemeester, wethouders en raadsleden van Smallingerland hadden ook een uitnodiging gekregen. De zaal was dan ook vol, echter op Groen Links na hebben we helaas geen andere raadsleden mogen verwelkomen op deze avond, waarom niet? Dit zijn toch allen mensen die hun eigen visie met goede argumenten kunnen verdedigen en een stevige discussie niet uit de weg gaan? Dus betreffend Groen Links: hulde! De aanwezige geïnteresseerden stelden goede en kritische vragen aan de SP-senator. Regelmatig waren er leuke discussies waardoor het een energieke avond werd.

Lees verder
30 november 2008

SP Smallingerland komt met initiatief gemeentelijke wietteelt.

De fractie van de SP in Smallingerland wil dat de gemeente zich concreet voorbereid op het toestaan van het gereguleerd kweken van wiet. Hiertoe moet een project worden opgezet dat zoveel mogelijk aspecten van gereguleerde wietteelt meeneemt.

Lees verder
28 november 2008

Roder dan ROOD: De jeugd heeft de toekomst

De SP is een partij die wat vaker op de straten en in de buurten is te vinden dan menig ander partij. Voor de SP in Smallingerland staan hiervoor enkele leden graag klaar. Vaak is dit een gemêleerd gezelschap met wisselende samenstelling: bestuursleden, raads en commisie leden en actieve leden trekken er, soms samen met landelijke kopstukken, regelmatig op uit op uit om de mening van ‘de burger’ te horen.

Lees verder
11 november 2008

Betoog SP op Beleidsplan 2009-2012

Geacht college, geachte collega raadsleden,
Gelukkig hoeft de gemeente Smallingerland geen procedures te starten om haar door de belastingbetaler opgebrachte geld van een of andere obscure IJslandse bank terug te vorderen. De centen van de belastingbetaler zijn hier in goede handen. Geen beleggingen en keurig volgens de regels beheert. Het vermogen groeit hier langzaam en daar is niets mis mee want dan heb je nog eens een appeltje voor de dorst. Dat er moeilijke tijden aanbreken is een ding dat zeker is. Op korte termijn kunnen we redelijk vertrouwen hebben in onze minister van Financiën. Een echte garantie voor de toekomst geeft hij niet. Wordt het ongebreidelde marktdenken nu eindelijk eens aan de kant gezet en gaat men over tot een meer geleide economie? De tijd lijkt rijp om het radicaal anders te doen.

Lees verder
28 oktober 2008

SP: MAAK DE WSW BETER!

Woensdagmorgen 29 oktober staan voor aanvang van de werktijd(tussen 7.00 en 7.45) leden van de SP afdeling Smallingerland aan de poort van Caparis aan de Amperelaan. Onder andere de raadsleden Michiel Schrier en Jos v.d. Horst delen pamfletten uit over de toekomst van de sociale werkvoorziening, onder de titel 'Maak de WSW beter!'
Begin oktober kwam de ‘commissie de Vries’ met een advies voor de regering over de toekomst van de sociale werkvoorziening. De Tweede Kamer moet daar nog over beslissen. De SP hoort graag de mening van de werknemers. Onder andere via www.wswplein.nl kunnen mensen reageren.

Lees verder

Pagina's

U bent hier