h

Nieuws uit 2021

9 december 2021

Ronald van der Molen verkozen tot lijstrekker SP Smallingerland

Foto: Janny / SP Smallingerland

Op 10 november is tijdens de algemene ledenvergadering van de SP Smallingerland Ronald van der molen door de leden unaniem gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Smallingerland.  De 55 jarige van der Molen is horeca ondernemer en wandelcoach. Hij woont in Drachten en  zit sinds mei 2021 in de Gemeenteraad en vormt  samen met fractievoorzitter Jamal de raadsfractie van de SP.

Lees verder
9 december 2021

Ronald van der Molen opvolger van Michiel Schrier in de gemeenteraad.

Foto: Jolanda / SP Smallingerland

Ronald van der Molen is mei j.l. geinstalleerd als raadslid van de SP.

Lees verder
29 juni 2021

van perspectief- naar kadernota

Op dinsdag 29 juni is de kadernota in de Gemeenteraad van behandeld. Tevens zijn er uitgangspunten vast gesteld van de nieuwe opzet en structuur voor de cyclus van de jaarstukken en begroting. Ons verhaal wat we bij deze algemene beschouwingen hadden hebben we hieronder weergegeven. Vragen en opmerkingen kunnen altijd via een bericht op de site ingebracht worden. Voor ons pas geïnstalleerd Raadslid Ronald van der Molen was dit meteen zijn eerste speech.

Lees verder
24 mei 2021

Afscheid van Michiel Schrier uit de Gemeenteraad.

Foto: SP

Het vertrek van Michiel uit de Raad heeft te maken met zijn nieuwe openbare functie als Burgemeester van het prachtige eiland Vlieland. Een nieuwe rol die zeker goed zal passen,belangen afwegen, nuance zoeken, bestuurder met, verbindende kwaliteiten, helder duidelijke taal, met speciale onderkoelde humor en gedegen en helder gesprekstaal in debat.

Lees verder
24 mei 2021

Burgemeester Schrier

Foto: Linde fotografie / lc.nl

Michiel Schrier (SP) uit Drachtstercompagnie is afgelopen maandag 10 mei beëdigd als burgemeester van Vlieland. De positie van burgemeester op Vlieland kwam vrij omdat Tineke Schokker weer naar de vaste wal wilde. Aan de sollicitatieprocedure deden 27 personen mee, maar uiteindelijk zag de vertrouwenscommissie Michiel Schrier als meest geschikte kandidaat.

Lees verder

U bent hier