h

Nieuws uit 2015

16 december 2015

Onvoldoende draagvlak voor meeverzekeren eigen risico minima

Foto: SP / sp.nl

De SP heeft tijdens de raadsvergadering van dinsdag 15 december een motie gesteund om het eigen risico in de basiszorgverzekering voor alle mensen met een AVFrieso verzekering, de minst draagkrachtige en meest kwetsbare groep in Smallingerland, mee te verzekeren.

Lees verder
1 december 2015

Raad volgt SP:Overbodig papierwerk bijstand verdwijnt!

Foto: Paul van Dijk / smallingerland.nl

De SP in Smallingerland heeft tijdens de raadsvergadering van 1 december een motie bij de gemeenteraad ingediend, om de maandelijkse Rofjes (=Rechtmatigheidonderzoeksformulier) voor uitkeringsgerechtigden af te schaffen.

Lees verder
30 november 2015

Het 21 ste SP congres

Foto: Jos van der Horst / smallingerland.nl

SP Smallingerland was op zaterdag 28 november vertegenwoordigd op het 21 ste SP congres. Inzet was onder andere de verkiezing van een nieuwe partijvoorzitter. De 6 gekozen afgevaardigden hadden de opdracht van de leden meegekregen om op Ron Meyer te stemmen. Het congres stemde met 59% van de stemmen voor Ron. Tegenkandidaat Sharon Gesthuizen kreeg de overige 41% .

Lees verder
26 november 2015

Gemeentelijk Leerwerkbedrijf in Smallingerland

Binnenkort staat het eindrapport over de toekomst van de Sociale Werkvoorziening met daarin de toekomst van Caparis NV op de agenda.Dit lijkt de fractie van de SP een uitgelezen kans om ons plan voor een eigen Gemeentelijk Leerwerkbedrijf weer bespreekbaar te maken.

Lees verder
13 november 2015

Onze stille kracht is niet meer...

Op donderdag 29 oktober is na een ziekbed van nog geen 10 weken Jan Drost overleden. Jan was jarenlang organisatiesecretaris van onze afdeling en deed met hart en ziel zijn vaak stille werk. Van 2008 tot 2014 maakte hij deel uit van het bestuur van onze afdeling. Jan was een goede en trouwe kameraad waar je altijd een beroep op kon doen. Bovendien was hij, geheel in de lijn van het SP gedachtegoed, een fel bestrijder van welk onrecht dan ook.

Lees verder
13 november 2015

Het beste idee voor (de) Friesland

Foto: SP / sp.nl

De Friesland is de grootste zorgverzekeraar in Friesland. Van de 646.000 inwoners van onze provincie zijn er 569.000 klant bij deze zorgkolos. Met de decentralisaties van de zorg heeft deze verzekeraar nog al wat te vertellen over onze zorg en zitten alle gemeenten in onze provincie met de bestuurders van de Friesland om tafel.

Lees verder

Pagina's

U bent hier