h

Nieuws uit 2009

29 december 2009

Gelukkig,nieuwjaar!

Op 1 januari 2010 houdt de gemeente Smallingerland haar nieuwjaarsreceptie. Voor de derde keer op rij voor alle burgers in de Lawei. Traditioneel zal de burgemeester terugblikken op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en een positieve kijk op de toekomst geven. Het liefst wordt er dan ook iets nieuws gelanceerd. Helaas is het zo dat wat er de afgelopen tijd aangevangen is er maar weinig is wat tot een goed een eind gebracht is.

Lees verder
3 december 2009

Kies bewust ( uit de raad van 1 december 2009)

Keuzes maken hoort bij het leven. Het
huidige economische klimaat maakt
deze keuzes nog duidelijker. Neem de
parkeervisie. Volgens de SP alleen maar
bedoelt om de dure nieuw te bouwen
parkeergarage te kunnen financieren.

Lees verder
25 november 2009

Het spoor van Drachten

De OZB verhoging van 20 % om de gemeentelijke bijdrage aan het spoor Heerenveen-Drachten-Groningen te betalen is van de baan. In een overvolle raadszaal betoogde de SP dat de ambities van het college bijgesteld moeten worden. Heroverwegen van nog te realiseren projecten zou ook tot de mogelijkheden moeten behoren. Fractievoorzitter Jos v.d. Horst stelde voor de cultuurclustering (samenvoeging Lawei , Friese Poort en andere instellingen) daar ook bij te betrekken. Het college komt nu binnen een maand met voorstellen om uit het bestaande meerjarenperspectief het spoor te betalen. Hieronder het betoog van de SP in eerste termijn.

Lees verder
18 november 2009

Fusie Smallingerland met Heerenveen?

In de commissievergadering van Algemene Economische en Financiele Zaken(AEFZ) is op dinsdag 17 november de mogelijke fusie tussen Smallingerland en Heerenveen besproken. Het college stelde voor een onderzoek te houden naar de haalbaarheid van deze fusie. De fractie van de SP stelt zich hoogst terughoudend op als het om gemeentelijke herindelingen gaat. Hieronder het betoog dat fractievoorzitter Jos v.d. Horst in eerste termijn uitgesproken heeft.

Lees verder
14 november 2009

SP ers lopen 67 kilometer tegen verhoging AOW-leeftijd

JOURE – Marloes de Jong, raadslid voor de SP te Sneek en Jan Drost, secretaris van de SP afdeling Smallingerland liepen zaterdag een protestwandeling tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Symbolisch werd een afstand van 67 kilometer afgelegd tussen Leeuwarden en Joure.

Lees verder
11 november 2009

De Rekening( SP-betoog bij beleidsplan 2009-2013)

De gemeente Smallingerland is een bedrijf. Zoals elk bedrijf in crisistijd moet ook het bedrijf Smallingerland op haar geld passen. Dat “op het geld passen” heeft het bedrijf Smallingerland in het verleden goed gedaan. Er bleef steeds een groot deel over om iets leuks van te doen. Zo werden er diverse prestigeprojecten uit de grond gestampt waar men in de toekomst van kon zeggen: Die colleges van CDA en PvdA die deden dat maar mooi. Geweldige vaarwegen, mooie fietstunnels, een stadscentrum om u tegen te zeggen, zo groen als de parken in Smallingerland zijn ze nergens, de cultuurtempel in Drachten wat een pracht. Enig cynisme is hier wel op zijn plaats want er is weinig tot niets gerealiseerd van bovenge-
noemde projecten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier