h

Nieuws uit 2014

25 november 2014

Goed bezochte WMO informatie-avond in de Skammel

Gisteravond organiseerde de SP een informatiebijeenkomst over de bezuinigingen in de zorg. Met name de veranderingen binnen de WMO kwamen aan bod. Onze wethouder Jos van der Horst gaf tekst en uitleg en beantwoorde vragen uit de zaal. Dertig mensen maakten gebruik van de gelegenheid zich te laten informeren.

Lees verder
5 november 2014

SP: Beleidsplan is goede weergave collegeprogramma

De behandeling van het beleidsplan, de begroting van de gemeente voor komend jaar, was een lange zit. Niet onbegrijpelijk, want de bezuinigen en de gevolgen voor de inwoners van onze gemeente, lagen nu open en bloot op tafel. Keuzes maken doet pijn. Geen kerstboom meer, het fietspontje over de Wijde Ee duurder, hogere hondenbelasting, bermen niet meer ecologisch gemaaid en de Hooidamsbrug minder vaak open. Maar ook meer fundamentele bezuinigingskeuzes werden besproken. Onderwerpen waar alle partijen, van links tot rechts een mening over hebben. In totaal zijn er een twintigtal amendementen en moties behandeld. Hierbij zaten ook voorstellen om tonnen uit de bezuinigen te halen, waarbij vaak een flinterdunne dekking werd gegeven. Bijvoorbeeld op de leefomgeving (zes ton) en bij de huishoudelijke hulp (negen ton). Ook de SP ziet en voelt de pijn.  "Moeilijke keuzes zijn noodzakelijk om sociaal beleid mogelijk te maken, waarbij niemand tussen wal en schip beland" aldus wethouder Jos van der Horst .

Lees verder
10 oktober 2014

Motie van wantrouwen om De Lawei

De oppositiepartijen hadden afgelopen donderdag een spoeddebat aangevraagd over de vernieuwbouw van De Lawei. Jan Groen van het CDA las maar liefst drie a4-tjes voor waarom het debat was aangevraagd. De aanleiding was de uitspraak van de Raad van Arbitrage over het opheffen van het retentierecht en de wijze van informeren van de raad door de wethouder. Daarnaast was er deze week een informatiebijeenkomst geweest met de aannemer Van Norel en de oppositiepartijen.

Lees verder
2 oktober 2014

Actie voor zorg

Donderdagochtend  2 oktober werd staatssecretaris van Rijn ontvangen door de verantwoordelijke wethouders van de gemeente Smallingerland bij Sunenz Centrum in Drachten (voorheen Bertilla).

Lees verder
30 september 2014

Protest bij afbraaktour staatssecretaris Van Rijn

SP-Smallingerland organiseert op donderdag 2 oktober een protest bij de tour die Staatssecretaris Van Rijn door het land maakt. Donderdag doet hij Smallingerland aan om met wethouders uit de regio te spreken over de uitvoering van zijn beleid. De SP roept betrokken organisaties en mensen die de afbraak van de zorg vrezen om die dag om 8.45 uur mee te doen in het protest bij aankomst van Van Rijn. Locatie: Sunenz Centrum, voormalig Bertilla Burgemeester Wuiteweg 140b.

Lees verder
20 september 2014

Afdeling positief over programma en lijst Provinciale Statenverkiezingen

Donderdag 18 september kregen de leden van onze afdeling de mogelijkheid hun mening te geven over het verkiezingsprogramma en de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen komend jaar. Ongeveer twintig leden maakten hier van gebruik.

Lees verder

Pagina's

U bent hier