h

Nieuws uit 2007

5 december 2007

Eigen risico minima wordt volledig gecompenseerd.

De gemeente Smallingerland betaalt het eigen risico van de ziektekostenverzekering voor minima(tot 110 % van het bijstandsniveau).
Deze toezegging kreeg de fractie van de SP dinsdag 4 december van wethouder Kuipers.

Lees verder
28 november 2007

Kabinet laat Noorden zitten, SP blijft pleiten voor Zuiderzeelijn

“Een unieke kans om de Randstad uit te breiden wordt gemist en het Noorden wordt afgescheept met een afkoopplan waar men niet op zit te wachten.” Dat is de conclusie van SP-Kamerlid Emile Roemer nu kabinet en coalitiepartijen afzien van de Zuiderzeelijn. Minister Eurlings torpedeerde het plan voor een hoogwaardige spoorlijn tussen de Randstad en het Noorden

Lees verder
14 november 2007

Reactie SP op Beleidsplan 2008

Geacht college en collega raadsleden,

Lees verder
5 november 2007

Wethouder schrijft brief aan omwonenden Thalenpark.

P E R S B E R I C H T . In overleg met de actiegroep “Red het Thalenpark’ en de raadsfractie van de Socialistische Partij heeft wethouder Fred Veenstra een brief geschreven aan de omwonenden van het Thalenpark. Aanleiding is het voorgenomen plan van de gemeente Smallingerland een tijdelijke supermarkt te bouwen in voornoemd park. In het overleg tussen de wethouder en Willem Zeeman en Jarno de Groot namens de actiegroep en Jos v.d. Horst van de SP werd duidelijk dat er zeker nog geen sprake is van een besluit.

Lees verder
4 november 2007

De opbouw van onze partij

De SP bestaat uit ruim 140 afdelingen, door het hele land. Elke afdeling heeft zijn eigen bestuur. Maar die bestuursleden hebben ook regelmatig contact met elkaar. Zowel regionaal als landelijk. In de eerste plaats heb je het regio-overleg. In Fryslân zijn momenteel zeven afdelingen (Smallingerland, Leeuwarden, Sneek, Opsterland, Noordoost Fryslân, Heerenveen en De Twa Dielen). De voorzitters van deze Friese afdelingen komen eenmaal in de zes weken bij elkaar om te praten over ontwikkelingen in de regio.

Lees verder
29 oktober 2007

Feestelijke ledenavond met het thema SP Lokaal Actief

Op de feestelijke ledenavond met het thema SP Lokaal Actief, die in de brede school de Drait te Drachten werd gehouden, kon voorzitter Jos van der Horst een 30-tal geïnteresseerde leden verwelkomen. Na een toespraak door Rosita van Gijlswijk (Lid SP Partijbestuur en Tweede Kamerlid) werden de aanwezigen groepsgewijs langs een 7-tal afdelingsactiviteiten geleid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier