h

Nieuws uit 2016

24 november 2016

Podium November 2016

De nieuwe podium staat weer online:

Lees verder
14 oktober 2016

Podium Oktober 2016

De nieuwe podium staat weer online:

Lees verder
11 juli 2016

Nationaal Zorgfonds: schaf direct het eigen risico af!

Foto: SP / SP.nl

Het eigen risico zorgt voor onnodige tweedeling tussen gezonde mensen en mensen die ziek zijn. Bovendien is de kans op complexe en dure zorg groter als het eigen risico blijft bestaan. Tot die conclusies kwamen de beide sprekers Henk van Gerven, SP Kamerlid en Jouke de Jong apotheker in de Wiken. Zij spraken vrijdag 8 juli op een avond die gorganiseerd was in het teken van het Nationaal Zorgfonds, een initiatief van de SP en diverse landelijke zorgorganisaties en andere belanghebbenden. 

Lees verder
6 juli 2016

SP:Smallingerland moet zijn meest sociale gezicht laten zien!

 Vanaf 2015 is Smallingerland verantwoordelijk voor drie belangrijke ‘zorgtaken’. De decentralisaties zijn een bezuinigingsoperatie, de zorg zou door meer efficiëntie en minder bureaucratie, ook goedkoper worden. Of dit ook zo is van te voren nooit bewezen, en is voor de SP maar zeer de vraag. Dit huis is nu anderhalf jaar op weg om decentralisaties in goede banen te leiden. Maar er zijn nog veel onduidelijkheden en in hoeverre lokale bestuurders voldoende in staat zijn om grote zorginstellingen te controleren is bijvoorbeeld zeer de vraag.

Lees verder
3 juni 2016

SP:Duidelijk signaal naar weigerbedrijf

Foto: Waldnet / Waldnet

Op donderdag 2 juni heeft er in de gemeenteraad in Smallingerland een spoeddebat plaatsgevonden over het besluit van het College van B&W in Smallingerland om gedurende 1 jaar geen zaken te doen met het bedrijf A. Th. De Boer.

Lees verder
7 april 2016

Smallingerland zegt overduidelijk NEE

Foto: SP / SP.nl

SP Smallingerland kan meer dan tevreden terug kijken op de campagne tegen het verdrag met Oekraine. Met een opkomst van 35,3 % zat de gemeente keurig boven het landelijk gemiddelde van 32 %. De tegenstemmers kwamen uit op 61,2% . "Al met al een duidelijk signaal, ook in onze gemeente" aldus voorzitter Jos van der Horst. Landelijk haalde het NEE kamp tweederde van de stemmen binnen. "Het kabinet kan nu niet anders doen het verdrag niet ratificeren" De SP was met een aanzienlijk aantal mensen de wijken en buurten in gegaan om met mensen te praten over het assiociatieverdrag en dat heeft zijn vruchten afgeworpen,blijkt uit de uitslag. De slogan was NEE stemmen is beter voor de Oekraine, beter voor Europa en beter voor Nederland.

Lees verder

Pagina's

U bent hier